Η περίβολος της Παναγιάς Κανάλας στην Κύθνο

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η διαμονή μας στο Cape Suites στην Κύθνο συνοδεύτηκε από την επίσκεψη στην Παναγιά Κανάλα. Το σχεδόν καθιερωμένο ραντεβού του Σεπτέμβρη έχει μια ιδιαίτερη γοητεία, σε μια εποχή που είναι ιδανική για να απολαύσεις τους φυσικούς ρυθμούς της Κύθνου και των παραλιών της.

Ηλιοβασίλεμα στην Κύθνο, πλησιάζοντας στο Cape Suites

Η Ζήνα Κουτσελίνη, δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και παρουσιάστρια της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» επέλεξε το Cape Suites για τη διαμονή της στην Κύθνο. Την ευχαριστούμε που επέλεξε τις σουίτες μας για τις ιδιωτικές της στιγμές στο νησί.

Τώρα που ανέβηκε η θερμοκρασία, οι εξορμήσεις μας στην Κύθνο γίνονται όλο και πιο συχνές. Φυσικά βολεύουν τα συχνά δρομολόγια των πλοίων και η μικρή απόσταση από τον Πειραιά (περίπου 3 ώρες). Σας γράφουμε για τις παραλίες που προτιμήσαμε αυτή τη φορά και μοιραζόμαστε μαζί σας τις εμπειρίες από τη διαμονή μας στην Κύθνο!

Το καλοκαίρι πλησιάζει και η ανοιξιάτικη διαμονή μας στην Κύθνο συνδιάστηκε με εξορμήσεις! Γυρίσαμε πίσω γεμάτοι με εικόνες και εμπειρίες μοναδικές καθώς ο τόπος είναι πλημμυρισμένος με χρώματα και αρώματα.

Περπατώντας στη γη της Κύθνου ίσως να αγνοείτε το γεγονός πως κάτω από το έδαφος εκτείνεται ένα σύστημα φυσικών και τεχνητών στοών που από την αρχαιότητα μέχρι το πρόσφατο παρελθόν ήταν άρρηκτα δεμένο με τις ζωές των Κυθνίων. Η διαμονή σας στην Κύθνο θα σας προσφέρει μια πρωτότυπη εμπειρία!

Σχεδιάζετε τις διακοπές σας και ψάχνετε για ενοικιαζόμενα δωμάτια ή διαμερίσματα στην Κύθνο; Σας περιμένουμε στα διαμερίσματα Cape Suites! Διαβάστε για ποιους λόγους η διαμονή στα Cape Suites στην Κύθνο θα σας μείνει αξέχαστη...

Η ιστορία της Κύθνου είναι μακρά, από την αρχαιότητα έως σήμερα. Επισκεπτόμαστε την Κύθνο τα χρόνια του «σκοτεινού Μεσαίωνα», με τοπικούς άρχοντες, δολοπλοκίες και ηρωίδες!

Ίσως έχετε ήδη ξεκινήσει να αναπολείτε τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα στο Αιγαίο, ή τις απίστευτες παραλίες των Κυκλάδων και τη γαλάζια θάλασσα. Φυσικά βασικό στις καλοκαιρινές μας διακοπές και εξορμήσεις είναι η επιλογή του σωστού καταλύματος.

Είτε πρόκειται για ξενοδοχείο, διαμέρισμα ή ενοικιαζόμενα δωμάτια, σημειώσαμε εδώ πέντε σημεία που πρέπει να προσέξετε ώστε να χαρείτε τη διαμονή σας και να βεβαιωθείτε πως θα αφήσετε το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα!

Στις Κυκλάδες οι εορτασμοί του «Δωδεκαημέρου» (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Θεοφάνεια) έχουν έναν μοναδικό, ιδιαίτερο χαρακτήρα ο οποίος ποικίλλει ευχάριστα από νησί σε νησί.

Μέσω του προγράμματος WiFi4EU η Κομισιόν προωθεί την ελεύθερη πρόσβαση στο ίντερνετ για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, νοσοκομεία και μουσεία παντού στην Ευρώπη.

Συνήθεις είναι οι αναγραμματισμοί στην διάλεκτο της Κύθνου. Για παράδειγμα, η λέξη «κρομοποδιά» (μακριά πουκαμίσα, μέρος της παραδοσιακής φορεσιάς) δεν είναι παρά η λέξη κορμοποδιά, με πρώτο συνθετικό την λέξη «κορμός». Επίσης, το ρήμα «γρωνίζω» είναι το ρήμα «γνωρίζω» αναγραμματισμένο.

Συναντάμε, επίσης, την λέξη «ίντα» αντί της λέξεως «τι», το οποίο αποτελεί και κρητικό ιδίωμα. Πολύ συχνά οι συλλαβές «τσου», «τσε», «τσοι» χρησιμοποιούνται αντί των συλλαβών «κου», «κε», «κοι» (π.χ. «τσεφαλή», «τσοιλιά»). Επίσης, το ρήμα «έρχομαι» στον αόριστο δίνει τον τύπο «ήρχα» αντί για τον τύπο «ήλθα» και έχουμε λέξεις όπως «ήρχες» (ήλθες) και «ήρχενε» (ήλθε), καθώς συνήθης είναι και η προσθήκη του «-νε» στο τέλος των λέξεων. Ο πληθυντικός της λέξεως «φως» είναι «τα φώσια» και , παράλληλα, το τρίτο πρόσωπο του πληθυντικού λήγει σε «–ουν» και «–αν».

Πηγή: http://nausinous.com/

ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΟΤ: 10429452018