Ασφαλής διαμονή

Στο Cape Suites εφαρμόζουμε ειδικά πρωτόκολλα καθαριότητας και απολύμανσης. Διαβάστε περισσότερα...

Τέλη Σεπτέμβρη και απολαμβάνουμε την αλλαγή του τοπίου στην Κύθνο. Οι αποχρώσεις του πράσινου γίνονται πιο έντονες και η εκτυφλωτική λάμψη του ήλιου δίνει τη θέση της σε έναν απαλό φωτισμό που παίζει με τις σκιές των βουνοπλαγιών.

Αλλαγή εποχής

Κάθε αλλαγή εποχής προκαλεί δέος. Στην Κύθνο, ζώντας κοντά στη φύση παρακολουθούμε μέρα με τη μέρα το τοπίο να αλλάζει. Τα ηλιοβασιλέματα αυτή την εποχή δίνουν όλο το μεγαλείο των χρωμάτων και η θάλασσα αλλάζει αποχρώσεις από λεπτό σε λεπτό.

Δείτε εδώ το αφιέρωμά μας στα καλύτερα ηλιοβασιλέματα της Κύθνου...

Θέα από την καφετέρια στα Λουτρά Κύθνου
Θέα από την καφετέρια στα Λουτρά Κύθνου

Οι ιαματικές πηγές στα Λουτρά

Αυτή την εποχή ακούμε τη φύση πιο καθαρά. Το στρες του καλοκαιριού και του καυτού ήλιου δίνει τώρα τη θέση του σε χαλαρές βόλτες στην παραλία και μας παροτρύνει να συνεχίσουμε την εξερεύνηση κάθε γωνιάς της Κύθνου!

Τα Λουτρά της Κύθνου φιλοξενούν δύο ιαματικές πηγές που με βάση αρχαιολογικά ευρήματα έχουν αξιοποιηθεί ήδη από τα Ρωμαϊκά χρόνια. Το σημερινό υδροθεραπευτήριο στα Λουτρά κατασκευάστηκε στα χρόνια του βασιλιά Όθωνα και σχεδιάστηκε από τον τότε βασιλικό αρχιτέκτονα.

Στην πιο ζεστή από τις δύο πηγές η ανώτερη θερμοκρασία του νερού έχει καταγραφεί στους 52οC!

Απολαμβάνοντας το μπάνιο μας

Διαβάζοντας για τις ιαματικές ιδιότητες των πηγών βρήκαμε πως οι χημικές αναλύσεις έδειξαν πως περιέχουν φυσικά άλατα και ουσίες που καταπραΰνουν τα συμπτώματα χρόνιων παθήσεων.

Εμείς απολαύσαμε το σημερινό μας μπάνιο με θέα τον όμορφο οικισμό των λουτρών και έπειτα φάγαμε το μεσημεριανό μας σε ένα ταβερνάκι εκεί κοντά!

Το νερό των πηγών χρωματίζει τα πετρώματα, πλούσιο σε άλατα και ιαματικές ουσίες
Το νερό των πηγών χρωματίζει τα πετρώματα, πλούσιο σε άλατα και ιαματικές ουσίες

 

Ρωτήστε σήμερα για τη διαμονή στις σουίτες μας! 

Επιμέλεια άρθρου freshid.gr, φωτογραφίες Experience Kythnos.

Δείτε τις σουίτες μας

ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΟΤ: 10429452018